Eleman Online

    Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar, Nasıl Olunur, Maaşı Nedir?

    Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

    Güvenlik görevlileri için belirlenen şartlara sahip olan herkes, eğitim ve sınavlara katılan kişiler, güvenlik görevlisi olabilecektir. Belirlenen şartlara göre en az lise mezunu olanlar başvurularda bulunabiliyor. Başvuruda bulunan kişiler güvenlik soruşturmalarından geçirilir ve yüz kızartıcı suç kayıtlarının olmaması istenir. Gasp, hırsızlık, zimmet gibi suçların işlenmemiş olması gerekiyor. Güvenlik hizmetleri için kişilerde belirli boy ve kilo kriterleri aranabiliyor. Başvuru şartlarında gösterilen boy, kilo ve yaş şartlarına uyanlar başvurularını yapabiliyor ve gerekli teknik eğitimleri alarak çalışmaya başlayabiliyor. Sınavlarda başarılı olanlar alacakları sertifikalarla, özel güvenlik şirketlerine ya da işletmelere başvuruda bulunarak hizmet vermeye başlayabiliyor.

    Maaş Bilgileri

    Güvenlik Görevlisi maaşları ne kadar?
    Maaş bilgisi gönder

    Güvenlik görevlileri ile ilgili iş alanlarını inceleyenler, ortalama maaş bilgileri hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Güvenlik görevlileri 2023 yılında 13.200 ile 17.000 TL arasında maaş almıştır. 2024 yılında ortalama maaşlar, asgari ücret ve üzeri oranda olacaktır. Güvenlik hizmeti talebinde bulunan işletmelere ve yapılacak iş alanlarına göre maaş oranları farklı olacaktır. Kamu kurumları ya da işletmelerde kadrolu olarak görev yapan güvenlik görevlileri için ortalama 30.000 TL civarında maaşlar verilebiliyor. Maaşlar için asgari ücret, alt sınır olarak kullanılıyor ve yapılan anlaşmalara göre oranlar artabiliyor.

    EN YÜKSEK (Aylık)
    30000
    ORTALAMA (Aylık)
    23500
    EN DÜŞÜK (Aylık)
    17000
    Çalışan Verisi

    Güvenlik görevlisi belirlenin kurallar çerçevesinde kanunun vermiş olduğu yetkiye dayanarak belirlenen alanlarda güvenliğin sağlanmasından sorumlu kişilerdir. Güvenlik görevlileri, sorumluluk bölgelerinde yer alan kişilerin güvenliğinden sorumludur.

    Özel güvenlik sektörünün kurulmasından sonra kamu ve özel kuruluşlar, güvenlik hizmetleri için güvenlik görevlilerinden faydalanıyor. Evlerini ya da iş yerlerini, dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı korumak isteyenler, güvenlik görevlisine ihtiyaç duyar. Çeşitli eğitimlerden geçen güvenlik görevlileri, istenen konularda koruma görevi yapar ve güvenliği en iyi şekilde sağlar.

    Güvenlik Görevlisi Nedir?

    Çeşitli sektörlerde, belirli kurallar çerçevesinde hizmet sunan, hizmet alanında bulunan bina ve kişilerin güvenliğini sağlayan kişilerdir. İş tanımını yapanlar, güvenlik görevlilerinin sorumluluklarının neler olduğunu bilir ve tanımlamayı daha iyi yapar. Özel güvenlik görevlileri iki kısımdan oluşuyor.

    Silahlı güvenlik ve silahsız güvenlik olarak görev yapabiliyorlar. Eğitim durumlarına göre silahlı ya da silahsız olarak ayrılıyor. Kamu kurumları ve özel işletmelerde görev yapabilen görevliler, genel çalışma prensiplerine göre hizmet sunarlar. Güvenlik görevlileri, kişi güvenliğinin yanında, sağlıklı ve güvenli iş ortamını sağlamakla yükümlüdür.

    Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar?

    Konut ve kişi güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olan güvenlik görevlilerinin ne iş yaptığı araştırıldığında, iş alanının çok geniş olduğu görülüyor.

    • İş yerlerinde kişilerin güvenlik kurallarına uymasını sağlamak,
    • Gelen misafirlere danışman olarak yönlendirme hizmeti vermek,
    • Çalışanların ve ziyaretçilerin binaya giriş ve çıkışlarını kaydetmek,
    • Güvenlik kamera sistemini takip etmek ve güvenlikten sorumlu olmak,
    • Acil durumlarda kişileri doğru yönlendirmek ve bina tahliyesini gerçekleştirmek,
    • Sorumluluk alanındaki güvenliği en iyi şekilde sağlamak,
    • Tespit edilen suçlarla ilgili kolluk kuvvetlerine anında bilgi vermek ve yardımcı olmak,

    Güvenlik görevlilerinin çalışma alanlarına göre yapacakları işler ve sorumlulukları farklı olabiliyor. Çalışma alanına göre görev tanımları yapılır ve ne iş yapacakları kendilerine bildirilir.

    Güvenlik Görevlisi Mesleğinde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

    Güvenlik her yerde ve her zaman önemli olan konulardan birisidir. Bu alanda hizmet veren kişiler, özel eğitimler alır ve güvenliğin nasıl sağlanması gerektiğini bilirler.

    Güvenlik görevlilerinde olması gereken özellikler şunlardır:

    • Güvenlik sertifikası alabilmek için 18 yaş üzerinde olmak,
    • Silahlı güvenlik için 21 yaşını doldurmuş olmak,
    • Güvenlik görevlisi olabilmek için fiziksel engelin olmaması,
    • Güvenlik soruşturmasının olumlu olması,
    • Güvenlik sertifikasına sahip olmak,
    • Stresle başa çıkabilmeli ve kriz yönetme yeteneğine sahip olma,
    • Dikkatli olmalı ve detaylara önem vermeli,
    • Tehdit durumlarında güvenliği sağlamak için belirlenen prosedürleri uygulayabilmeli,

    Güvenlik görevlileri için en önemli özellik sakinliği korumak ve stresle başa çıkarak güvenliği en iyi şekilde sağlayabilmektir.

    Güvenlik Görevlisinin Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

    Güvenlik görevlilerine daha çok banka şubelerinde, alışveriş merkezlerinde ve şirket girişlerinde karşılaşılıyor. Güvenlik görevlilerinin sorumlukları tanımlanıyor ve iş alanlarında nelere dikkat etmeleri gerektiği gösteriliyor. Görev ve sorumluluklar çalışma alanlarına göre değişebiliyor.

    • Görev sorumluluk alanında güvenliği ve düzeni sağlamak,
    • Güvenlik kameralarını takip etmek ve güvenlik sorunlarına müdahale etmek,
    • Görev alanında suç tespit edildiğinde, güvenlik güçlerine haber vermek,
    • Güvenlik sorunu oluşturan kişileri güvenlik güçleri gelene kadar muhafaza altında tutmak,
    • Görev alanında riskli durumları tespit etmek ve üstlerine haber vermek,
    • Binanın alarm sistemlerini kontrol etmek,
    • Acil durumlarda bina ve tesis tahliyesini sağlamak,

    Güvenlik görevlilerinin görev ve sorumlukları çalışma alanlarına göre belirleniyor. Eğitimlerde tüm sorumluluklar hakkında bilgi verilir.

    Güvenlik Görevlisi Çalışma Koşulları Nelerdir?

    Güvenlik konusu kesintisiz olarak sunulması gereken bir hizmettir. Konut, iş yeri ya da kişi güvenliğinin sağlanmasından sorumlu olan kişilerin çalışma şartları ve saatleri belirlenir. Bankalarda güvenlik görevlileri, mesai saatlerine göre çalışır. Farklı işletme ve tesislerde güvenlik 24 saat sağlandığı için güvenlik görevlilerinin çalışma koşulları vardiya sistemi ile belirlenir. İş kanununa göre çalışma saatleri ve koşulları belirlenmiştir.

    Çalışma koşulları 12 ya da 8 saatlik vardiyalar halinde belirlenir. Ek çalışma yapıldığında, yapılan fazla mesailerde her saat için saatlik ücretin %50 oranında fazla ödeme alır. Güvenlik görevlileri, sabit ya da hareketli olarak görev yaparlar.

    İş arayanlar

    Elemanonline'la iş bulmak artık çok kolay.
    On binlerce iş veren seni bekliyor.
    İş arayanlar üyelik formu

    İş verenler

    Firmalar ücretsiz iş ilanı yayınlıyor.
    Milyonlarca iş arayan seni bekliyor.
    İş verenler üyelik formu
    Destek hattı

    Hafta içi 09:00 - 18:00 arasında destek hattımızı arayabilirsiniz.

    Sosyal medyada biz

    Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

    Abone ol

    Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

    Eleman Online © 2005 - 2024
    Kariyer başvuruları için güncel iş ve eleman ilanları, başvurunuzu yapın hemen eleman veya iş bulun.
    İşkur
    Firmamız İşkur tarafından verilen 14.08.2017 tarih ve 265 numaralı izin belgesi ile Özel İstihdam Bürosu olarak faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır. Şikayetleriniz için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ne başvuruda bulunabilirsiniz. İş Kurumu Tel: 0212 249 29 87 Hacı Mimi Mh. Lüleciler Cd. No:4 Beyoğlu/İST.