Eleman Online

Temizlik Görevlisi Mülakat Soruları Nelerdir?

Temizlik Görevlisi Mülakat Soruları Nelerdir?
Hemen Paylaş,

İşe alım uzmanları ve işe aday olan kişiler için oldukça önemli bir konu vardır. O konu ise mülakat sürecidir. Hemen hemen çoğu meslek mülakat sürecine tabii tutulur. Bu mesleklerden birisi de temizlik görevlisidir. Bu makalede sizlere mülakat sürecinde başarılı olmanız için neler yapmanız gerektiğini açıkladık.

Sıkça Sorulan Temizlik Görevlisi Mülakat Soruları Nelerdir?

Yönetimi ise alım uzmanları tarafından yapılan temizlik görevlilerinin mülakat soruları, işe alım sürecinde son derece kritik bir öneme sahiptir. İş görüşmelerinde sıklıkla sorulan soruları incelemek mülakat esnasında daha başarılı olmanızı sağlar.

Temizlik görevlisi mülakat sorularını şunun gibi sorular oluşturuyor;

  • Kendini bize tanıtır mısın?
  • İş tecrübelerin nelerdir?
  • Ekipte yer alan diğer temizlik görevlileri ile beraber çalışır mısın?
  • Temizlik yaptığın araçların ne sıklıkta temizlenmesini düşünüyorsun?
  • Büyük bir alanı temizlerken nasıl plan yaparsın?
  • Maaş beklentin nelerdir?

Gibi soruları mülakat esnasında sorabilirler.

Kendini Bize Tanıtır Mısın?

Adayları tanımak için en çok sorulan sorular arasında bu soru yer alır. Bir temizlik görevlisi ilk olarak bir iş görüşmesinde ilk önce kişisel tecrübelerinden, ilgi alanlarından bahsetmelidir. Ama bununla beraber çok fazla ayrıntıya girmemelidir.

İş Tecrübelerin Nelerdir?

Mülakat esnasında bu soruyu sormalarının temel amacı, insan kaynakları personelinin bu iş için gerekli niteliklere ve tecrübeye sahip mi değil mi diye öğrenmeye çalışmalarıdır. Bu soru işe alım sürecinde oldukça kritik bir sorudur.

Ekipte Yer Alan Diğer Temizlik Görevlileri İle Beraber Çalışır Mısın?

İnsan kaynakları personeli, bu işi yapmak için gerekli niteliklere sahip olup olmadığını görmek ister. Bu soruya iyi bir cevap vererek bu iş için en uygun kişi olduğunu kanıtlamalısınız. Bu işi veren kişi zamanında bitmesi gereken işin yüksek standartlarda olması için birden fazla kişinin çalışması gerektiğine karar verince, bu duruma uyum sağlamanızı bekler.

Bu yüzden bu soruyu net bir şekilde cevaplamanız gerekir. Size verilen görevi zamanında bitirmek için diğer personeller ile birlikte işbirliği yapabileceğinizi belirtmek görüşmenin olumlu geçmesini sağlar.

Temizlik Yapılan Araçlar Ne Sıklıkla Temizlenmelidir?

Temizlik yaparken kullandığınız malzemelerin işin yapılmasına uygun olmalıdır. Bu yüzden temizlik malzemelerinin bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Temizlik görevlisini işe alacak kişi size bu soruyu sormasındaki amaç, adayların temizlik yaparken kullandıkları malzemeleri sterile etmek için uygun işlemleri bilip bilmediğini test etmek içindir.

Bu soruya cevap verirken temizlik öncesinde ve sonrasında yapılması gereken şeyler hakkında bilgi sahibi olduğunuzu göstermeniz gerekir. İşe başladığınız zaman kullanacağınız malzemelerin hazır olup olmadığını kontrol edilmesi gerektiğini ve iş bittiği zaman malzemelerin temizlenip bir sonraki iş için hazırlanması gerektiğini belirtin.

Büyük Bir Alan Temizlerken Nasıl Plan Yapılmalıdır?

Adayın zaman yönetimi ve planlama becerisini öğrenmek için adaya mülakatta kesinlikle sorulur. Büyük bir alana sahip olan yerin belirli zaman aralıklarında temizlenmesi gerektiği zaman her görevin ne kadar süreceği hakkında tahminde bulunmak, işin kolay bir şekilde bitmesine yardımcı olur.

Sizden istenen süre içinde işi bitirmek için görev sıralamasını doğru bir şekilde planlamak oldukça önemlidir. Temizlik yapacağınız zaman hangi görevle işe başlayıp bitireceğinizi açıklamanız, ardından bu kararın nedenlerini açıklamanız gerekir.

Maaş Beklentin Nelerdir?

Sorulan sorular arasında maaş beklentisi de vardır. Bu oldukça popüler bir sorudur ve adayların cevabını vermekte en çok zorlandığı sorulardan biridir. Bu soruya cevap verirken deneyimlerinizi göz önünde bulundurarak cevap vermelisiniz.

Temizlik Görevlisi Mülakatına Giderken Nasıl Giyinilmelidir?

Giyim bir iş görüşmesine giderken ihmal edilir ama mülakat esnasında ilk izlenim de fazlasıyla önemlidir. İyi bir ilk izlenim oluşturmak için giyime önem vermek gerekir. Temiz ve özenli giyinmek saygı duyulan bir insan olmanızı sağlar.

Kıyafetinize ne kadar önem verirseniz işverene de o kadar güven vermiş olursunuz. Kıyafetin temiz olması oldukça önemlidir. Erkek adayların traşlı olması gerekir. Kadın adayların ise temiz kıyafetler ile iş mülakatına gitmesi gerekir. Eğer giyiminize dikkat ederseniz işe alım uzmanı üzerinde olumlu bir etki bırakırsınız.

Temizlik Görevlisi Mülakatında Başarılı Olmak İçin Neler Yapmak Gerekir?

Yapmış olduğunuz bu iş görüşmesinin başarılı bir şekilde geçmesi için dikkat etmeniz gereken bazı önemli şeyler vardır. Bunlara dikkat ettiğiniz zaman kendinize güven duyan biri gibi görünür, karşıdaki işverene de güven vermiş olursunuz. Eğer mülakatın başarıyla geçmesini, işe kabul edilmeyi istiyorsanız tavrınız kararlı olmalıdır.

İşverene ne istediğini bildiğinizi işverene hissettirmeniz gerekir. Kendinizi iyi bir şekilde ifade etmek de oldukça önemlidir. Bu noktada diksiyonun önemi vardır. Türkçeyi akıcı ve doğru bir şekilde kullanırsanız bu size avantaj sağlar. Mülakatta başarılı olmak için kendinizi iyi bir şekilde ifade etmeniz en önemli maddeler arasında yer alır. Bu her iş mülakatı için geçerlidir.

İş mülakatında beden dilinin de büyük bir önemi vardır. Mülakat sırasında dürüst olmak gerekir. Bilmediğiniz sorular hakkında bilmiyorum demek daha fazla işinize yarar.

Bir Temizlik Görevlisi Mülakat Sorularını Cevaplarken Nelere Dikkat Etmelidir?

Bir temizlik görevlisi mülakatta sorulan soruları cevaplarken bazı hususlara dikkat etmelidir. Bu hususlara dikkat ettiği zaman mülakat esnasında olumlu bir etki bırakır ve başarı şansını arttırmış olur.

Öncelikle görüşmeye zamanında gidilmelidir. Az önce de belirtildiği üzere kıyafet seçimine özen göstermek gerekir. Bir temizlik görevlisi kendisine sorulan mülakat sorularını cevaplarken ses tonunu doğru bir şekilde ayarlaması gerekir. Görüşme bittiği zaman işveren kişiye teşekkür etmeyi unutmamalıdır.

Mülakatta Sorulan Soruların Nasıl Cevaplanması Gerekir?

İşe alım uzmanı en son yaptığınız işten neden ayrıldığınızı sorduğu zaman eski patronunuzdan ve iş arkadaşlarınızdan olumsuz bir şekilde bahsetmeniz oldukça yanlış bir davranış olacaktır.

Böyle bir soruya vereceğiniz cevabı önceden düşünmek sizin açımızdan çok daha iyi olur. Çünkü stres anında yanlış bir cevap verme ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca maaş beklentisi sorusuna da başka konular hakkında cevap vermeden net bir şekilde cevaplamak mülakatı başarıyla bitirmeniz sağlayabilir.

İşverene verdiğiniz Cv’de bazı boşluklar olabilir. İşveren böyle bir şeyi size sormadan sizin bu konu hakkında konuşmanız pek doğru olmaz. Ama böyle bir soru büyük bir ihtimalle sorulabilir. Cevabı önceden düşünmeli ve net bir şekilde cevaplamanız gerekir.

Sormak İstediklerinizi Önceden Belirleyin

Mülakatın sonunda işveren size çalışma koşulları ve görev tanımı ile ilgili öğrenmek istediğiniz bir şey var mı diye sorar. Size sorulan mülakat sorularını net bir şekilde yanıtladıktan sonra mülakattan önce belirlemiş olduğunuz soruları sormak için en uygun zamandır.

Mülakattan önce işverene soracağınız soruları belirleyip mülakattan sonra bu soruları sorarsanız işveren ile etkileşimi arttırmış olursunuz. Mutlaka mülakata hazır bir şekilde gidilmelidir. Mülakata hazır bir şekilde gittiğiniz zaman hem kendinizden emin görünerek etrafa olumlu bir imaj sergileyecek, hem de mülakattan daha başarılı bir şekilde ayrılmış olacaksınız.

Görüldüğü üzere bir temizlik görevlisinin işe alınmadan önce geçeceği mülakat aşaması bu şekildedir. Ayrıca bu işi yapmak isteyen kişilere mülakat esnasında sorulabilecek cevapları da bunlar oluşturuyor.

İş arayanlar

Elemanonline'la iş bulmak artık çok kolay.
On binlerce iş veren seni bekliyor.
İş arayanlar üyelik formu

İş verenler

Firmalar ücretsiz iş ilanı yayınlıyor.
Milyonlarca iş arayan seni bekliyor.
İş verenler üyelik formu
Destek hattı

Hafta içi 09:00 - 18:00 arasında destek hattımızı arayabilirsiniz.

Sosyal medyada biz

Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

Abone ol

Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

Eleman Online © 2005 - 2024
Kariyer başvuruları için güncel iş ve eleman ilanları, başvurunuzu yapın hemen eleman veya iş bulun.
İşkur
Firmamız İşkur tarafından verilen 14.08.2017 tarih ve 265 numaralı izin belgesi ile Özel İstihdam Bürosu olarak faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır. Şikayetleriniz için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ne başvuruda bulunabilirsiniz. İş Kurumu Tel: 0212 249 29 87 Hacı Mimi Mh. Lüleciler Cd. No:4 Beyoğlu/İST.