Eleman Online

    Anestezi Uzmanı Ne İş Yapar, Nasıl Olunur, Maaşı Nedir?

    Anestezi Uzmanı Nasıl Olunur?

    Anestezi uzmanı birçok insanın olmak istediği meslek grubudur. Anestezi uzmanı unvanını almak için 10 yıllık eğitim süreci adayları bekler. Tıp fakültesini bitiren kişiler uzmanlaşmak için TUS’a girerler. Anestezi ikiye ayrılır bunlar Genel ve Lokal Anestezi olarak ikiye ayrılır. Her iki durum içinde Anestezi uzmanı olmak gerekir. Anestezi uzmanı olmak isteyen kişiler bu eğitim sürecini tamamladıktan sonra çeşitli sağlık kuruluşlarında uzman statüsünde görevlerini icra edebilirler. Devlet ve özel hastaneler, sağlık kuruluşlarında ve polikliniklerde işe girebilirler.

    Maaş Bilgileri

    Anestezi Uzmanı maaşları ne kadar?
    Maaş bilgisi gönder

    Anestezi uzmanları devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde görev yapabilirler. Anestezi uzmanları uzun bir eğitim sürecinin ardından görev yapabilirler. Çalıştıkları alana göre çeşitli maaş alabilirler. Yeni işe başlamış anestezi uzmanının aldığı maaşla deneyimli anestezi uzmanının aldığı maaş birbirinden farklıdır. Sektörde tecrübeli anestezi uzmanları aylık 65.000 TL - 80.000 TL arasında maaş alırlar. Bu meslekte deneyim önemlidir. Maaş artışında kıdem maaşı ve deneyim en önemli etkenler arasındadır.

    EN YÜKSEK (Aylık)
    80000
    ORTALAMA (Aylık)
    72500
    EN DÜŞÜK (Aylık)
    65000
    Çalışan Verisi

    Anestezi uzmanı ameliyat sırasında hastanın acı hissetmemesi için anestezinin nasıl ve ne kadar yapılacağına karar verir. Hastanelerde ve çeşitli sağlık kuruluşlarında anestezi uzmanı olarak görev yapmak için gerekli eğitim alınmalıdır. Anestezi uzmanı nedir? Anestezi uzmanı ne iş yapar? Bu soruların cevabını eleman.net üzerinden okuyabilirsiniz.

    Anestezi Uzmanı Nedir?

    Anestezi uzmanı, ameliyat esnasında bir acı ya da duyum hissini yaşamasını önlemek için hastaya anestezi uygulanması yapılmasına karar veren bir tıp uzmanıdır. Anestezi uzmanı, işleme başlamadan önce hastanın tıbbi geçmişini değerlendirir. Bunun için hastayla buluşur ve hangi anestezi türünün uygulanacağı konusunda karar verir.

    Anestezi Uzmanı Ne İş Yapar?

    Anestezi uzmanı, hastanede çalışan sağlık çalışanları arasında yerini alır. Anestezi uzmanının hastane ve sağlık kuruluşlarında yerine getirmesi gereken işler vardır. İlk olarak hastanın tıbbi geçmişine bakar ve fizyolojik durumunu inceler. Sorun yaşanmaması için ilk olarak hastadan test ve tahliller talep eder. Hastaya uygulanacak anestezi miktarı ve şeklini ameliyata girecek doktor ile görüşür. Hastayı anestezi yapılmadan önce ve sonra kontrol eder. Yan etkilere karşı anestezi öncesinde önlem alır. Anestezi uzmanları, ilaç yazabilir, rapor verebilir. Yoğun bakımda yatan hastaların bakımlarını inceler ve tedavilerini yürütür. Hasta ameliyata hazır değilse ona uygun tedavi yöntemi uygular. Anestezi uygulaması yapılacak hastanın durumunu değerlendirir. Hastaların acı ve ağrı duymasını önler. Hastanın uygun pozisyonda ve yatarak ameliyata girmesine olanak sağlar.

    Anestezi Uzmanı Mesleğinde Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

    Anestezi uzmanı olmak için belli başlı özelliklere sahip olmak gerekir. Çünkü anestezi uzmanları çok kritik anlarda karar veren bir meslek grubudur. Bunun için bu meslekte olması gereken özellikler vardır. Cerrahi işlem esnasında hastanın durumunu gözlemlemek anestezi uzmanının bir görevidir. Bu sebeple yüksek konsantrasyon sahibi ve gözlemci olması istenir. Çünkü bu işte dikkat önemlidir. Anestezi uzmanları stresli alanlarda çalışıyor olabilmeleri aranan özellikler arasındadır. Çok iyi el - göz koordinasyonu kurabilmek ve sahip olmak gerekir. Anestezi uzmanları karar verme becerisini çok iyi bir şekilde gösterebilmelidir. Problem anında çözüm yollarını hemen bulabilmeleri gerekebilir. Uzun süre ayakta durmak bu meslek için gereklidir ve bunun için yeterli fiziki yeterliliğe sahip olmak beklenir. Hastalarla iletişimleri güçlü olmalıdır. Empati yeteneğine sahip olmaları aranan özellikler arasındadır. Anestezi uzmanları kendi meslek grubuna ve hastalara karşı saygılı olmalıdır. Çocuk hastalar ve yaşlı kişiler için kibar davranabilmeleri hasta memnuniyetini arttırır. Meslektaşlarıyla iyi bir iletişim kanalı oluşturmalıdır. Öngörülü olmak ve buna göre davranmak aranan özellikler arasındadır.

    Anestezi Uzmanının Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir?

    Anestezi uzmanının görev ve sorumlulukları bu mesleği icra etmek isteyenler için önemlidir. Anestezi uzmanının görev ve sorumluluklarını sizler için hazırladık:

    • Hastanın tıbbi öyküsünü almak ve incelemek.
    • Hastanın cerrahi ve tıbbi prosedürler arasında oluşacak riski belirlemek için bir takım tanı testleri uygulamak.
    • Hastanın gerek genel fiziksel durumunu değerlendirebilmek için hastayı inceleme altına almak.
    • Hastanın cerrahi işlem öncesinde ağrıya duyarsız kalabilmesi için anestezi ya da sedasyon tipini belirlemek için ilgili tıp uzmanlarıyla görüşmek.
    • Gelişmiş olan yaşam destek teknikleri uygulamak.
    • Cerrahi işlem esnasında anestezi miktarını sürekli kontrol etmek. Bu esnada hastanın durumuna atıp bakmak.
    • Hastanın başka odaya gönderilmesini veya polikliniği takiben eve gönderilecek düzeyde iyileştiklerine karar vermek.
    • Hastanın genel durumunu izlemek anestezi uzmanının sorumluluğu altındadır.
    • Yan etkiler ve oluşabilecek komplikasyonlara karşı önlem almak.
    • Tıbbi teknisyen, hemşire ve diğer sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla gerekli koordinasyonu gerçekleştirmek.
    • Tıbbi konular hakkında sürekli araştırmalar yapmak ve bilgisini tazelemek.

    Yukarıda anestezi uzmanının genel görev ve sorumluluklarından bahsedilmiştir. Her anestezi uzmanı bunların hepsini yerine getiriyor olması gerekir. Böylelikle görevlerini daha iyi bir şekilde yerine getirebilirler.

    Anestezi Uzmanı Çalışma Koşulları Nelerdir?

    Anestezi uzmanlarının çalışma alanları biraz daha sınırlıdır. Özel ve devlet hastaneleri, poliklinikler ve diğer sağlık kuruluşları anestezi uzmanlarının çalışma alanları arasındadır. Çalışma koşulları diğer meslek gruplarına nazaran dikkat ister. Bu sebeple stresli bir çalışma koşulu anestezi uzmanlarını bekler. Aynı zamanda diğer sağlık çalışanları ile sürekli iletişim halinde olmaları yaşanan koşullar arasındadır.

    İş arayanlar

    Elemanonline'la iş bulmak artık çok kolay.
    On binlerce iş veren seni bekliyor.
    İş arayanlar üyelik formu

    İş verenler

    Firmalar ücretsiz iş ilanı yayınlıyor.
    Milyonlarca iş arayan seni bekliyor.
    İş verenler üyelik formu
    Destek hattı

    Hafta içi 09:00 - 18:00 arasında destek hattımızı arayabilirsiniz.

    Sosyal medyada biz

    Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

    Abone ol

    Yeniliklerden haberdar olmak için hemen kayıt olun, herşeyden haberiniz olsun.

    Eleman Online © 2005 - 2024
    Kariyer başvuruları için güncel iş ve eleman ilanları, başvurunuzu yapın hemen eleman veya iş bulun.
    İşkur
    Firmamız İşkur tarafından verilen 14.08.2017 tarih ve 265 numaralı izin belgesi ile Özel İstihdam Bürosu olarak faaliyet göstermektedir. 4904 sayılı Türkiye İş Kanunu gereğince iş arayanlardan menfaat sağlanması ve ücret alınması yasaktır. Şikayetleriniz için Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ne başvuruda bulunabilirsiniz. İş Kurumu Tel: 0212 249 29 87 Hacı Mimi Mh. Lüleciler Cd. No:4 Beyoğlu/İST.