Eleman Online

Eleman Online

Gıda Mühendisi iş ilanları

Gıda mühendisliği üniversitelerde bölüm olarak okutulan ve adında her ne kadar mühendis ifadesi yer alsa da elektronik tekniklerden uzak bir bölümdür. Gıda mühendisi iş ilanları halk sağlığı ve güvenliği açısından, gıdanın bulunduğu tüm sektörlerce verilen ilanlardır.

Gıda Mühendisi Olmak İçin Hangi Yeteneklere Sahip Olunmalı?

Gıda mühendisi olabilmek için bazı kişisel yeteneklere ihtiyaç duyulur. Her meslekte olduğu gibi gıda mühendisliğinin de kendine has yetenekler istemesi normaldir. Gıda mühendisliği yapmak isteyen kişilerin şu yeteneklere sahip olması avantajlı olacaktır;
  • Yiyecek ve içeceklerle arasının iyi olması
  • Tat ve koku duyusunun gelişmiş olması
  • Dikkatli olması
  • Gıdaların olması gereken form ve dokularını biliyor olması
  • Halk sağlığına ve güvenliğine önem veriyor olması
Gıda mühendisliği bölümü insanlığın sağlığı için çalışan çok önemli iş sektörlerinden biridir. Bu nedenle kişilerin işlerini seviyor olmaları ve değer veriyor olmaları oldukça önemlidir.

Gıda Mühendisi İş İlanlarında Hangi Detaylara Dikkat Edilmeli?

Gıda mühendisi iş ilanı bakarken mutlaka hangi sektörde olduğuna dikkat etmelidir. Gıda tabiri oldukça geniş bir alanı kapsar. Bu nedenle iş bakacak olan kişinin hangi gıda türü ya da türleri üzerine çalışacağına bakması önemlidir. Kişilerin çalışma saatlerine ve günlerine dikkat etmeleri de kişisel açıdan sosyal hayatı değerlendirmede önemli olacaktır. Gıda mühendisleri devlette ya da özel sektörde çalışabilirler. Devlet tarafından atama gerçekleştikten sonra memur olarak görev alacaklardır bu nedenle sektörlerini de devlet görevleri belirler. Özel sektör adı altında ise çalışılacak birçok alan bulunur. Bir gıda mühendisi et sektöründe çalışabilir. Bu nedenle et ve et ürünleriyle arasının iyi olması gerekir.

Gıda Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitim ve Belgeler Gerekir?

Gıda mühendisliği üniversitelerde, gıda mühendisliği fakültesinde eğitimi verilen bir bölümdür. Bölüm dört yıllık bir süreci kapsar ve mezun olan herkes gıda mühendisi diplomasına sahip olduktan sonra işletmelerde çalışabilir. Bir gıda mühendisi çalışacağı şirketin bünyesine göre HACCP ya da ISO22000 belgelerine ihtiyaç duyabilir. Aynı zamanda denetçi sertifikası alması da gıda mühendisini diğer meslektaşlarının bir adım önüne geçirecektir. HACCP gıda mühendisliği bölümlerinde ders olarak okutuluyor olsa da işletmeler bu sertifikanın alınmasını talep edebilirler. HACCP genel olarak bir gıdanın ham halinin işletmeye girişiyle başlar ve son hali olarak çıkışına ve arada geçen tüm işlemleri de kapsayacak şekilde düzenlenen planlamadır.

Gıda Mühendisi Çalışma Ortamı ve Koşulları Nasıldır?

Gıda mühendisliği geniş bir alanda yayılma imkânı bulmuştur. Bu sebeple bir gıda mühendisinin çalışacağı ortam ve koşullar farklılık gösterebilir. Et sektöründe çalışan bir gıda mühendisi, mevcut etin çeşitlendirilerek sucuk, sosis, salam gibi ürünlere dönüştürülmesi aşamasında fabrika ortamında çalışır. Bu ürünlerin her birine ait baharat odaları, soğuk hava depoları, paketleme odaları vardır ve mühendis bu ortamlarda bulunmak zorundadır. Hangi iş kolunda olursa olsun genellikle dört derece ve eksi on sekiz derecelerde olan soğuk hava depolarında çalışması gerekir. Bir gıda mühendisi çalıştığı ortamın hijyeninden, eklenecek ek maddelerin kalitelerinden ve SKT’sinden sorumludur. Aynı zamanda çalıştığı ortamda giren maldan ve çıkan maldan bu malların miktarlarından da sorumludur.

Gıda Mühendisi Olmak İçin Hangi Özeller Gerekir?

Gıda mühendisi arayan firmalar verdikleri iş ilanlarında genellikle çalışmak istedikleri kişilerin özelliklerini belirtirler. Fakat bir gıda mühendisinin HACCİP bilgisinin olması ISO17000 ve ISO22000 belgelerine sahip olması aynı zamanda İngilizce biliyor olması daima aranan özelliklerdendir.

Gıda Mühendisi Çalışma Saatleri Nasıldır?

Güncel gıda mühendisi ilanları incelendiğinde genellikle gıda mühendislerinin sabah dokuz ila akşam altı arasında ve haftada beş gün çalışma durumları olduğu görülür. Bu çalışma saatleri ve günleri devlette çalışanlar içinde geçerlidir. Fakat bazı iş yerlerinin çalışma günlerine göre gıda mühendisleri haftada altı gün çalışabilir. Günde sekiz saat ve hafta da altı gün gıda mühendisleri için tercih edilen aralıklardır.

Gıda Mühendisi İş İlanlarına Nasıl Başvurabilirim?

Gıda mühendislerinin iş ilanlarına başvurabilmeleri adına CV hazırlamaları gerekir. CV kişinin genel yeteneklerinin, almış olduğu belgelerin ve tecrübelerin yer aldığı öz geçmişe verilen isimdir. Hazırlanacak olan CV’nin fotoğraflı olması iş verenlerin daha kolay geri dönmelerini sağlayacaktır. İş ilanlarının mevcut olduğu sayfadan CV gönderimi yapılabileceği gibi firmaların kendi siteleri üzerinden mail yoluyla da CV’ler iletilebilir.

Gıda Mühendisi İş İlanlarına Kimler Başvurabilir?

Gıda mühendisliği fakültesini tamamlamış olan herkes gıda mühendisliği iş ilanlarına rahatlıkla başvuru yapabilir. Bazı işletmeler bünyesinde gıda mühendisi bulundurmak zorundadır ve sadece diploma sahibi olan kişileri çalıştırabilirler.

En Çok Gıda Mühendisi İş İlanı Olan Yerler Nereleridir?

Özel sektör gıda mühendisi iş ilanları incelendiğinde iş imkanının yoğun olduğu yerlerin değişiklik gösterdiği görülür. Doğu kesimde yer alan illerde genellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri alanında gıda mühendisi iş ilanları bulunur. Bu durum bazı Anadolu illeri içinde geçerlidir. Deniz kıyısında yer alan illerde su ürünleri için iş ilanları görmek mümkündür.

Gıda Mühendisi İş İlanlarından Nasıl Haberdar Olabilirim?

Gıda mühendisi iş ilanlarından haberdar olabilmek adına, iş ilanları sayfalarına üyelik oluşturarak iş bakılan konum girilebilir ve mail yoluyla haber verme butonu aktif hale getirilerek yeni yüklenen ilanlardan haberdar olunabilir.
Devamını oku

Gösterilecek kayıt bulunamadı !